Sweet Appetite

Cook & Book Arnhem; Inspiratie

Weer terug uit Londen. En zoveel verhalen, inspiratie, ontmoetingen en ideeën rijker. Meer daarover in mijn volgende blog, waarom pas in een volgende blog? Ook meer daarover in een volgende blog.. 🙂
Maar omdat inspiratie alom belangrijk is en niet alleen in Londen te vinden is, dit blog. Het is voor mij zelfs dicht bij huis en ik ben er inmiddels kind aan huis 🙂

Ik heb de “vreemde”gewoonte om kookboeken te lezen, zoals men ook wel een roman leest. Ik lees ze in het Nederlands, in het Engels, in het Italiaans en met een beetje woordenboekenhulp ook soms in het Frans.
Ik lees ze primair om inspiratie op te doen voor nieuwe smaken, nieuwe recepten, maar soms ook om de mooie foto’s van landen, plaatsen en gerechten. Ik ben dol op kookboeken in de “nieuwe stijl”, waarbij de auteur iets persoonlijks vertelt bij elk recept. Ik ben verzot op “antieke” kookboeken. Ik koester dan ook “Het kookboek van de Haagsche School” dat ik van mijn oma kreeg, de kaft ligt inmiddels los naast het boek. Stukgelezen.
En ik vind het heerlijk om mensen te treffen die genieten van (h)eerlijke smaken.

Zo “vond” ik dus ook Cook&Book. Kon ik voorheen alleen maar naar Amsterdam om mezelf te verliezen tussen allemaal kookboeken. Nu wandel ik regelmatig even door de Zwanenstraat.
En omdat inspiratie nog inspirerender is als je het kunt delen dit blog..


Eigenaresse van mijn vaste stek ever since is Riejanne. En als Riejanne het boek dat je wilt hebben niet in de winkel heeft (geloof me, dat is een zeldzaamheid met meer dan 1400 culinaire titels) bestelt ze het zo voor je. Voor mij heeft ze al heel wat “niet te krijgen, in herdruk, alleen nog in het buitenland verkrijgbare” boeken weten te bemachtigen.Soms loop ik binnen voor een cadeau, soms voor een boek voor mijzelf, soms voor studiemateriaal, soms gewoon om wat te neuzen. En dan serveert ze ook nog eens een heerlijke kop koffie waar je van kunt genieten aan de grote leestafel, tijdens het doorbladeren van al dat moois in kookboekenland.

Meestal ga ik naar huis met specifieke titels op het gebied van Patisserie. Of het nieuwste boek dat verschenen is over taartdecoratie. De “Engelse kast” kan ik niet weerstaan omdat daar vaak de beste (niet vertaalde), net verschenen, originele boeken in staan uit Engeland en Amerika.


En als ik dan echt weer naar huis moet, dan lees ik Riejanne’s blog. Waarin ze in geuren en kleuren gerechten verslaat, die ze kookt uit al die mooie boeken.
Een heerlijke plek, letterlijk en figuurlijk, die een aanrader is voor een ieder die geniet van goed en (h)eerlijk eten!

Advertisements
This entry was published on April 10, 2010 at 12:16 pm and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Cook & Book Arnhem; Inspiratie

  1. Dank voor alle lovende woorden!! *bloos*

  2. Leuk stuk! …en helemaal mee eens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: